Werknemer belastingdienst

Als werknemer van de belastingdienst krijg je veel vragen over de verhoging van de pensioensleeftijd en waarom die telkens weer omhoog gaat. Ook krijg je vaak de vraag hoe de overheid tot stand komt om de pensioensleeftijd te verhogen. Het vervelende dat ik niet weet hoe de pensioensleeftijd wordt berekent. Overal waar ik ben krijg ik deze vragen als ik op je een verjaardag bent, of op een feestje van je beste vriend, of lekker op vakantie, of als je in de supermarkt loopt, denkend wat je komend weekend gaat eten, of op een strandbedje met een cocktail in mijn hand of als ik even lekker aan het sporten ben in de sportschool.

Neem als laatst een voorbeeld, ik was op een kraam visite bij een vriend van mij die net een klein jongen op de wereld heeft gekregen. Een prachtig kind en kerngezond. Wij hadden het over zijn toekomst hoe hij zou gaan uitgroeien tot profvoetballer of een hij zou een hele slimme jongen zou gaan worden. Het was de bedoeling dat hij zich geen zorgen zou hoeven maken over zijn pensioen. Ik zag de bui alweer hangen nadat het wordt pensioen was gevallen. En ja hoor daar kwam de vraag, “hoe hoog zou de pensioensleeftijd zijn als mijn jongen is”, vroeg de vriendin van mijn vriend. Mijn antwoord nog al gemakkelijk: “ik heb geen idee wat de berekening is  om de pensioensleeftijd te berekenen, alleen ik weet wel dat overheid hier een gepaste leeftijd voor zou vinden”.  Dit is het enige vervelende ding van werken bij de belastingdienst voor de rest is het wel uitdagend, alleen iedereen denkt dat je alles meteen weet van de belasting, maar dat is niet zo.

Ook mijn collega’s hebben er wel eens last van en daar hebben wij het dan ook over tijdens de pauzes. Daar leer je weer van, namelijk hoe zij reageren op zulke vragen. Na een aantal pauzes over de berekening van hoe je pensioensleeftijd berekent te hebben gepraat kwamen wij niet op het perfecte antwoord op de dergelijke vragen. Wij zullen op het moment moeten improviseren als wij een vraag krijgen over de pensioensleeftijd berekenen. Echter kwamen wij wel tot de conclusie dat het bij het vak hoort. Elk vak heeft zijn voordelen en zijn nadelen, zoals een postbode die met weer en wind de post moet bezorgen, en als dit het enige nadeel is van ons vak dan zijn wij gezegend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *